Juttunäytteet

Toimittajan työt ovat olleet yritykseni päätoimiala vuodesta 2015. Suurin osa (noin 330 kpl) jutuistani on julkaistu Kaakkois-Pirkanmaalla ilmestyvässä Sydän-Hämeen Lehdessä, joka on tunnettu ajankohtaisuudestaan ja monipuolisuudestaan.

Ominta alaani ovat ympäristö- ja yrittäjyysaiheet, mutta myös mm. hyvinvointi, mielenterveys, liikunta ja luonto ovat aiheita, jotka tunnen ja joista kirjoitan mielelläni.

Ohessa muutamia juttunäytteitä vuosien varrelta.

 

Lumpeenkukka-lehti

Lumpeenkukka – Sukellus Pälkäneen vesiin -lehden tilaajana oli Pälkäneen kunta ja se toteutettiin kesällä 2018 yhteistyössä Kokemäenjoen Vesistön Vesiensuojeluyhdistyksen kanssa. Lehden kustantajana toimi Sydän-Hämeen Lehti.

Pälkäne on tunnettu isoista ja karuhkoista vesistöistään, mutta vähitellen huoli rehevöitymisestä on lisääntynyt erityisesti kesäasukkaiden taholla. Lehden tavoitteena oli jakaa tietoa vesistöjen tilasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Tuottajien tarinat

Juttusarja paikallisista maa- ja metsätalouden tuottajista julkaistiin Sydän-Hämeen Lehdessä kesällä 2016. Sarjassa perehdyttiin tuottajien arkeen ja tulevaisuudennäkymiin. Sarja käsitti kaikkiaan 12 juttua. Aiheina olivat mansikanviljely, broilerinkasvatus, luomutuotantoon siirtyminen, luomulihan ja -kananmunien kasvatus, puutarhaviljely, sianlihan kasvatus, viljanviljely ja maaseudun monitoimiyrittäjyys, perunanviljely, lihakarjan kasvatus, sokerijuurikkaan viljely sekä metsänhoito. Alla linkki muutamaan sarjan juttuun:

Luomutuotanto tarjoaa mielenkiintoisia haasteita

Salaatit kypsyvät Ruokolan aukealla

Sonnit kasvavat Rautajärvellä

Yrittäjyysaiheisia juttuja

Lähes miljardin euron arvosta ekosysteemipalveluja julkaistiin Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä joulukuussa 2015. Juttu on luettavissa PDF-tiedostona alla.

Yrittäjän vapaus ja vastuu on tietopainotteinen juttu yrittäjän paperitöistä. Juttu julkaistiin Sydän-Hämeen Lehdessä lokakuussa 2017.

Mielenterveysaiheita

Huolta ja huolenpitoa kertoo mielenterveysongelmista omaisen näkökulmasta. Juttu julkaistiin Sydän-Hämeen Lehdessä marraskuussa 2016.

Retkiluistelijat - kuva Marja-Liisa Suomalainen